Utilitzem cookies pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei Més informació Aceptar

Noticia

26/04/2019

‘Nit de Sant Jordi’

Des de fa 30 anys,  Òmnium Catalunya Nord, organitza la ‘Nit de Sant Jordi’  que enguany se celebrarà aquesta nit , al Palau de Congressos de Perpinyà.  Tradicionalment, durant aquesta nit, es lliuren els premis Sant Jordi en diverses categories:

El Premi Catalunya Nord, dotat amb 2.000 € és atorgat per l’Institut d’Estudis Catalans,  per estudi, treball o document per a l’ensenyament del català a qualsevol nivell i per al coneixement de  Catalunya Nord o de qüestions que l’afecten, així com per a les relacions transfrontereres amb qualsevol terres de parla catalana de 50 pàgines sense annexos, realitzades per una o més persones. 

El premi Joves Escriptors dotats amb 1.500 €  i atorgat pel Consell Departamental dels Pirineus Orientals (reservat a alumnes de Catalunya Nord) Escoles Primàries (500 €). Col.legis i Liceus (500 € cada u).

Premi Francesc Català de Poesia: dotat amb 1 000 €  atorgat  per Òmnium Nacional Podran postular a aquest premi obres de poesia de tema lliure.

Premi Pere Verdaguer de Narració per a Infants: Contes per a infants, dotat amb 400 € atorgat per la Vila de Perpinyà Premi destinat a recompensar una narració de tema lliure, amb o sense il·lustracions, adreçada a joves de 6 a 12 anys d’edat.

Premi Ramon Juncosa de Divulgació i Periodisme Transfronterers dotat amb 1 200 € atorgat per la Casa de la Generalitat de Perpinyà. Els treballs que optin a aquest premi podran ser, articles o treballs en suport paper (premsa professional, publicacions d’àmbit associatiu, institucional, universitari, etc.), treballs de ràdio, treballs de televisió, treballs de premsa digital (en totes les modalitats existents).

Les obres guanyadores dels premis Joves Escriptors, Francesc Català i Narració per a Infants seran publicades en un recull per Òmnium Catalunya Nord.

L’obra guanyadora del Premi Narració per a Infants, Contes per a infants serà publicada per la Vila de Perpinyà i distribuïda a totes les escoles bilingües de Perpinyà.