Des de l’any 1976 La Bressola treballa per una escolarització en català a la Catalunya Nord, i gràcies al teu donatiu podrà reafirmar la seva tasca

Bressolada 2016

25/05/2016
Per la seva 13a edició, la Bressolada coincideix amb el 40è aniversari de La Bressola i per aquesta ocasió la festa de les escoles catalanes de Catalunya Nord tindrà un format especial.

En un primer temps, el divendres 27 de maig, hi haurà la presentació oficial del documental «Mirades més enllà d’una realitat, 40 anys d’escoles catalanes a Catalunya Nord», a les 18.30h, al cinema Castillet de Perpinyà. Aquest documental vol ser una mirada sobre els 40 anys d’escola catalana a Catalunya Nord, sobre aquests 40 anys d’història de La Bressola, però també projecta La Bressola en el futur. Una vesprada ideal on autoritats, col·laboradors i amics podran intercanviar, recordar i mirar endavant.

 

Les festivitats de la Bressolada seguiran l’endemà, el 28 de maig en dos espais ben distints.

 

La jornada començarà a les 10h, Plaça de la Victòria de Perpinyà, amb l’espectacle de les escoles protagonitzat per tots els nins i nines de La Bressola. Enguany, l’espectacle dels alumnes és una cantata basada en el poema Canigó de Jacint Verdaguer.

 

Seguidament, la cercavila bressolaire recorrerà els carrers del centre ciutat de Perpinyà i ens portarà fins al segon espai de la Bressolada. La cercavila serà festiva amb una forta representació de cultura popular catalana gràcies a la presència de gegants, bandes de percussions, capgrossos, xanquers i moltes sorpreses… La cercavila acabarà a la Passejada del Palau dels Congressos de Perpinyà, lloc tradicional de la Bressolada, amb un final dels més sorprenents!

 

Un dinar popular organitzat per les escoles i les associacions de mares i pares de les escoles de La Bressola serà proposat a tothom que vulgui gaudir de la diada. La venda de tiquets es farà el dia mateix.

 

A les 15h, s’engegarà la tarda amb la tradicional actuació castellera amb totes les colles convencionals de Catalunya Nord: els Pallagos del Conflent, els Castellers del Riberal i els Angelets del Vallespir.

 

A continuació, a partir de les 16h, la companyia Pentina el Gat prendrà el relleu amb l’espectacle d’animació “Revolució” que ens convidarà a cantar, ballar, riure i jugar. També, Tombs Creatius, una companyia de jocs creatius artesans serà present tota la tarda divertint petits i grans.  

 

Una edició especial de la Bressolada sota el signe del 40è aniversari de La Bressola, una diada festiva, familiar i popular.

X