Des de l’any 1976 La Bressola treballa per una escolarització en català a la Catalunya Nord, i gràcies al teu donatiu podrà reafirmar la seva tasca

Comunicat de La Bressola – UN CENTRE DE SECUNDARIA IMMERSIU A PERPINYÀ

25/06/2020

Les escoles catalanes La Bressola, escolaritzen 1000 alumnes, amb un total de 7 escoles i un col·legi, en immersió catalana.

Des de fa 44 anys, La Bressola treballa pel desenvolupament de la llengua catalana a Catalunya Nord.

Amb un èxit creixent degut a la qualitat del projecte lingüístic i pedagògic, acull avui en dia més de 180 alumnes al col·legi Pompeu Fabra del Soler. Els locals han esdevingut massa estrets, i la creació d’un segon col·legi és avui una necessitat per no haver de refusar cap alumne.

Les escoles catalanes La Bressola, escolaritzen 1000 alumnes, amb un total de 7 escoles i un col·legi, en immersió catalana.

Des de fa 44 anys, La Bressola treballa pel desenvolupament de la llengua catalana a Catalunya Nord.

Amb un èxit creixent degut a la qualitat del projecte lingüístic i pedagògic, acull avui en dia més de 180 alumnes al col·legi Pompeu Fabra del Soler. Els locals han esdevingut massa estrets, i la creació d’un segon col·legi és avui una necessitat per no haver de refusar cap alumne.

Actualment, la demanda dels alumnes i de llur família de poder continuar més enllà del col·legi i fins al batxillerat és forta. D’aquesta manera, el pont entre el col·legi i la universitat en llengua catalana se faria des del liceu immersiu.

Ara farà 2 anys que l’associació La Bressola treballa amb totes les institucions locals sobre el projecte de creació d’un segon col·legi i del primer liceu immersiu en català, per seguir desenvolupant l’oferta d’ensenyament en català al llarg de tota l’escolaritat.

La voluntat de La Bressola és de construir un projecte que uneixi la municipalitat de Perpinyà, el departament, la regió, la Generalitat i La Bressola.

Després de mesos d’intercanvis i d’avenços, acabem de rebre el compromís de la municipalitat de Perpinyà de posar a disposició els local de l’antic liceu El Sol de Perpinyà per a ubicar-hi aquest centre de secundària fins al batxillerat que hauria d’iniciar-se a la reentrada 2021.

Avui, La Bressola necessita que totes les institucions treballin juntes al volant d’aquest projecte per rehabilitar els locals amb l’objectiu de rebre estudiants. Per tant, fem una crida a totes les institucions, el departament, la regió, la Generalitat i la municipalitat de Perpinyà, per reunir-se al voltant del projecte de creació d’un establiment secundaria en llengua catalana a Perpinyà la Catalana.

X