Des de l’any 1976 La Bressola treballa per una escolarització en català a la Catalunya Nord, i gràcies al teu donatiu podrà reafirmar la seva tasca

El Correllengua arriba al País Valencià

29/09/2014

La flama de la llengua recorrerà pobles i escoles.

La flama de la llengua recorrerà pobles i escoles per retre homenatge als poetes Joan Roís de Corella i Joan

“Cada any, durant el mes d’octubre, els valencians i les valencianes commemorem el nostre origen com a poble, i celebrem el fet de tenir una llengua i una cultura pròpies, gràcies a les quals hem pogut mantenir la nostra personalitat col·lectiva viva durant vuit segles”. Així comença el manifest del Correllengua 2014 ara que arriba a terres valencianes.

Com cada any la Flama de la Llengua recorrerà els pobles i les escoles del País Valencià. El Correllengua es vertebra amb el pas de la Flama, que és l’element simbòlic i cohesionador de tota aquesta iniciativa, per les diferents poblacions del país. Al seu pas es realitzen, en l’àmbit local, tota mena d’activitats de caire lúdic, festiu, pedagògic i reivindicatiu: música i balls populars, actes gastronòmics, cercaviles, teatre al carrer, concerts, xerrades, taules rodones, programes de ràdio i televisió… amb l’objectiu de mostrar la vitalitat de la llengua i cultura.

Enguany el Correllengua està dedicat a dues de les més importants figures de la cultura i literatura catalanes, de les quals aquest 2014 se’n celebra l’Any: Joan Roís de Corella i Joan Vinyoli. El manifest d’enguany els defineix com a “dos poetes separats en el temps i que, units per la llengua, són referent d’un poble que s’estima la cultura”.

El manifest també invita a protegir “la nostra llengua de la persecució” i el maltracte que “des de la derrota d’Almansa” està patint el català. “Però ja no en tenim prou- diu el text- perquè ara tenim la possibilitat real de fer un pas endavant i guanyar-li nous espais de normalitat” i fer possible “el canvi que necessita el País Valencià”.

Trobareu totes les dades del Correllengua al País Valencià aquí.

X