Des de l’any 1976 La Bressola treballa per una escolarització en català a la Catalunya Nord, i gràcies al teu donatiu podrà reafirmar la seva tasca

El Correllengua arriba al País Valencià

29/09/2014

La flama de la llengua recorrerà pobles i escoles.

La flama de la llengua recorrerà pobles i escoles per retre homenatge als poetes Joan Roís de Corella i Joan

“Cada any, durant el mes d’octubre, els valencians i les valencianes commemorem el nostre origen com a poble, i celebrem el fet de tenir una llengua i una cultura pròpies, gràcies a les quals hem pogut mantenir la nostra personalitat col·lectiva viva durant vuit segles”. Així comença el manifest del Correllengua 2014 ara que arriba a terres valencianes.

Com cada any la Flama de la Llengua recorrerà els pobles i les escoles del País Valencià. El Correllengua es vertebra amb el pas de la Flama, que és l’element simbòlic i cohesionador de tota aquesta iniciativa, per les diferents poblacions del país. Al seu pas es realitzen, en l’àmbit local, tota mena d’activitats de caire lúdic, festiu, pedagògic i reivindicatiu: música i balls populars, actes gastronòmics, cercaviles, teatre al carrer, concerts, xerrades, taules rodones, programes de ràdio i televisió… amb l’objectiu de mostrar la vitalitat de la llengua i cultura.

Enguany el Correllengua està dedicat a dues de les més importants figures de la cultura i literatura catalanes, de les quals aquest 2014 se’n celebra l’Any: Joan Roís de Corella i Joan Vinyoli. El manifest d’enguany els defineix com a “dos poetes separats en el temps i que, units per la llengua, són referent d’un poble que s’estima la cultura”.

El manifest també invita a protegir “la nostra llengua de la persecució” i el maltracte que “des de la derrota d’Almansa” està patint el català. “Però ja no en tenim prou- diu el text- perquè ara tenim la possibilitat real de fer un pas endavant i guanyar-li nous espais de normalitat” i fer possible “el canvi que necessita el País Valencià”.

Trobareu totes les dades del Correllengua al País Valencià aquí.

Identi’CAT 2023 

El gran Festival de la catalanitat organitzat per Aire Nou de Bao des del 2002 ha tornat aquest...

La Bressola de Prada

El divendres 28 a les 19h tindrà lloc la presentació de l'exposició 'Juga-hi! Una reflexió dels...

X