Des de l’any 1976 La Bressola treballa per una escolarització en català a la Catalunya Nord, i gràcies al teu donatiu podrà reafirmar la seva tasca

ENLLAÇATS PER LA LLENGUA: ARA MÉS QUE MAI!

19/12/2012

CONCENTRACIÓ A FAVOR DE LA IMMERSIÓ  LINGÜÍSTICA

CONCENTRACIÓ DAVANT LA DELEGACIÓ DEL GOVERN

 

DIMECRES 19 DE DESEMBRE A LES 18 H

 

NO A LA LOMCE, NO HI FALTIS!


 

CONCENTRACIÓ A FAVOR DE LA IMMERSIÓ  LINGÜÍSTICA

CONCENTRACIÓ DAVANT LA DELEGACIÓ DEL GOVERN

 

DIMECRES 19 DE DESEMBRE A LES 18 H

 

NO A LA LOMCE, NO HI FALTIS!

Dia 19 de desembre, dia de la reunió de la Conferència Sectorial d’Educació, del ministre amb els consellers de cada CA, a partir d’una proposta originària de les Illes ( Assemblea de Mestres de Mallorca, STEI i OCB ) us proposem fer una concentració de mestres, professors, pares, mares, alumnes, sindicats, partits polítics adherits, entitats i associacions que defensen la llengua, i ciutadania en general davant les delegacions de govern de les ciutats.

Els objectius d’aquest campanya són:

1.  Fer una protesta únicament pel tema de la llengua. La llengua és un pilar del model educatiu propi de cada comunitat. L’ensenyament és un dels tres pilars de la normalització lingüística de les llengües als seus territoris.

2.   Visibilitzar la protesta de tota la comunitat educativa a l’entorn de la defensa i l’ús de les llengües pròpies a l’escola: PER LA LLENGUA GALLEGA, BASCA, VALENCIANA, CATALANA. Hi ha d’haver pares, mares, alumnes, sindicats d’educació, legítims representants del professorat, partits polítics i totes les altres entitats i associacions que treballen per la igualtat plena de les llengües de l’estat.

3.  Fer que arribi aquest missatge al ministre, als mitjans de comunicació, a la societat civil de tot l’estat: Preservar els models lingüístics escolars que garanteixen el coneixement de les dues llengües oficials. 

4.  Visibilitzar aquesta mobilització davant la comunitat internacional per denunciar les accions que vol emprendre el govern espanyol en contra de les llengües pròpies de l’estat diferents del castellà.

5.  Fer una primera acció unitària, ràpida, clara, ferma i concreta. Més endavant organitzarem una protesta més multitudinària. Manifestacions o una Marxa sobre Madrid… Ara per ara muntam la xarxa de contactes i feim aquest primer assaig d’acció contundent per la immediatesa i la concreció. 

LA JORNADA DE DIA 19 DESEMBRE HA DE SER UNA JORNADA EXCLUSIVAMENT DE DEFENSA DEL MODEL LINGÜÍSTIC ESCOLAR, AMB LA LLENGUA DEL TERRITORI COM A LLENGUA VEHICULAR I AMB LA IMMERSIÓ LINGÜÍSTICA COM A EINES QUE GARANTEIXEN LA CONVIVÈNCIA, LA COHESIÓ SOCIAL I EL CONEIXEMENT DE LA LLENGUA PRÒPIA A TOTS ELS ESCOLARS. 

 


X