Des de l’any 1976 La Bressola treballa per una escolarització en català a la Catalunya Nord, i gràcies al teu donatiu podrà reafirmar la seva tasca

Enllaçats per la Llengua celebra la trobada en política lingüística dels governs català, valencià i balear

11/11/2016
La xarxa d'entitats considera vital la coordinació i l'entesa de les institucions en matèria lingüística per a refermar la unitat de la llengua. Enllaçats per la Llengua (ExLL) anima els governs català, valencià i balear a seguir treballant plegats per l'impuls social del català i a fomentar la cooperació en matèria lingüística amb la resta d'administracions del domini lingüístic.

La xarxa d’entitats d’ExLL valora molt positivament la trobada del dia 9 de novembre a Barcelona dels màxims responsables de política lingüística de la Generalitat de Catalunya, la Generalitat Valenciana i el Govern de les Illes Balears.

En aquesta reunió es varen tractar assumptes en matèria de drets lingüístics i socials, que afecten directament uns tretze milions de ciutadans i ciutadanes en àmbits com l’acreditació i la convalidació dels coneixements lingüístics a cada territori, la defensa conjunta envers polítiques estatals perjudicials quant a la llengua o l’avaluació del compliment per part de l’estat espanyol de la Carta Europea de les Llengües Regionals o Minoritàries.

ExLL remarca que l’entesa pot incidir també sobre una millor gestió dels recursos públics dedicats a aquests afers als tres territoris, ja que la voluntat de cooperació anunciada per les administracions reunides quant a compartir eines i recursos destinats a la traducció de textos legals estatals i europeus i a l’aprenentatge i impuls de l’ús social de la llengua així ho ha de garantir.

La xarxa d’entitats recorda que des que fou creada l’any 2013 ha reclamat aquesta coordinació i cooperació de les administracions en matèria lingüística per defensar la unitat de la llengua i valoritzar-ne l’ús social.

En darrer terme, ExLL espera que aquestes trobades tinguin continuïtat en el temps i que contribueixin a normalitzar les relacions entre les diferents institucions del domini lingüístic.

Enllaçats per la Llengua, 11 novembre de 2016

enllacatsperlallengua@gmail.com

X