Des de l’any 1976 La Bressola treballa per una escolarització en català a la Catalunya Nord, i gràcies al teu donatiu podrà reafirmar la seva tasca

Ja a la Carta “La Bressola. 40 anys d’immersió a la Catalunya Nord”

18/05/2019

Aquest dissabte 18 de maig, a les 22:45h al Canal 33, el programa “El Documental” ha emés “La Bressola. 40 anys d'immersió a la Catalunya Nord”, una coproducció dels Amics de la Bressola, Bru and Ros i Tv3.

Aquest dissabte 18 de maig, a les 22:45h al Canal 33, el programa “El Documental” ha emés “La Bressola. 40 anys d’immersió a la Catalunya Nord”, una coproducció dels Amics de la Bressola, Bru and Ros i Tv3.

Aquest documental narra les vivències de les nostres escoles, els orígens, el present i els projectes de futur. La Bressola som escoles catalanes ubicades geogràficament a la Catalunya Nord des de fa més de 40 anys. El projecte neix d’un grup de pares i mares de les comarques nordcatalanes que decideixen engegar, en un context no pas fàcil, un projecte que aleshores semblava inviable: un model d’escola immersiva, 100% en català, que preservés la llengua pròpia i que fos un exemple de pedagogia moderna. A La Bressola vam començar amb només 7 alumnes i actualment comptem amb més de 1000. Aquesta xifra pot no semblar rellevant si es mira des de Catalunya Sud però sí que ho és en la conjuntura actual de la Catalunya Nord on en alguna de les escoles de La Bressola s’arriba a escolaritzar fins al 30% dels mainatges en edat escolar de la població que acull el centre.

 

“La Bressola. 40 anys d’immersió a la Catalunya Nord”, és la història d’unes escoles associatives, les nostres escoles, que treballen pel reconeixement i el coneixement de la llengua tot defensant l’ideari de la immersió des de la verticalitat.

És per això que volem i creiem important que aquesta emissió pugui ser vista i viscuda pels teleespectadors com hem anat dibuixant-la entre imatges i entrevistes. Us presentem les nostres mirades més enllà d’una realitat.

 

JA A LA CARTA,“La Bressola, 40 anys d’immersió a la Catalunya Nord” 

https://t.co/hBaVLBK3e8

 

Per més informació podeu contactar amb amics@bressola.cat o escoles@bressola.cat

X