L’Informe sobre la situació de la llengua catalana del 2012 evidencia que el català avança malgrat l’entorn sociopolític advers

El gruix dels territoris de llengua catalana va avançant en el camí cap a la normalitat lingüística, tot i el context sociopolític advers i la incertesa que ha generat la judicialització permanent del seu estatus. Aquesta és una de les principals conclusions de l’Informe sobre la situació de la llengua catalana (2012), elaborat per la Xarxa CRUSCAT de l’IEC, per encàrrec d’Òmnium Cultural i la Plataforma per la Llengua —el sisè que presenta l’Observatori de la Llengua. L’Informe s’ha presentat avui, 13 de novembre, en una roda de premsa celebrada en el Centre Cultural el Born de Barcelona, en què han intervingut Miquel Àngel Pradilla, director de la Xarxa CRUSCAT de l’IEC; Muriel Casals, presidenta d’Òmnium Cultural; Òscar Escuder, president de la Plataforma per la Llengua, i Joan Domènec Ros, president de l’Institut d’Estudis Catalans.

L’Informe també recull que a Europa el català és una llengua mitjana. Ocuparia el setzè lloc de les llengües de l’Europa dels 27 segons el nombre de parlants, i la setena posició en funció dels qui la tenen com a segona o tercera llengua, segons l’Eurobaròmetre 2012. A més, en aquest àmbit geogràfic té una forta atracció de nous parlants, on ocupa la setena posició. A escala mundial, el català és la dinovena llengua per nombre d’usuaris a la xarxa social Twitter.

latevaweb

Missatges recents

PRESENTACIÓ-CELEBRACIÓ DE ‘XOCOLATA DESFETA’

Xocolata desfeta de Joan-Lluís Lluís

6 mesos ago

La Bressola, guardonada amb el «Premi 2N a la lluita antifeixista i per les llibertats»

Divendres, el president de La Bressola, Guillem Nivet, va recollir el «Premi 2N a la…

6 mesos ago

La FOLC es reuneix a València per debatre sobre la situació del català

La Federació d’Organitzacions per la Llengua Catalana (FOLC) ha mantingut la seua reunióanual a la…

7 mesos ago

Premis OCTUBRE

Els premis Octubre d’enguany reconeixen les obres de Ferran Garcia-Oliver, Joan Duran, Neus Penalba, Irene…

7 mesos ago

La Bressola celebra una nova edició de la Bressolada, la festa de les escoles catalanes

Aqueix dissabte 3 de juny tindrà lloc la 18a edició de la Bressolada, la festa…

12 mesos ago

Identi’CAT 2023

Identi'CAT torna avui i demà a Bao

12 mesos ago