Des de l’any 1976 La Bressola treballa per una escolarització en català a la Catalunya Nord, i gràcies al teu donatiu podrà reafirmar la seva tasca

La 63a Nit de Santa Llúcia

13/12/2013
La 63a Nit de Santa Llúcia, tindrà lloc avui divendres al teatre Kursaal de Manresa.

La 63a Nit de Santa Llúcia, tindrà lloc avui divendres al teatre Kursaal de Manresa. 

Organitzada per Òmnium Cultural des dels seus orígens, La Nit de Santa Llúcia és una festa cultural en el transcurs de la qual es fa el lliurament dels premis literaris més rellevants de la literatura catalana, entre els quals el premi Sant Jordi de novel·la, el premi Carles Riba de poesia i el premi Mercè Rodoreda de contes i narracions. Se celebra un cop l’any, pels volts del 13 de desembre (Santa Llúcia) de forma itinerant per diferents poblacions.

És, doncs, un esdeveniment de referència dins el calendari literari i cultural dels Països Catalans. La vetllada literària és la part central i culminant d’un conjunt d’actes participatius al voltant de la cultura, que se celebren a la ciutat o la comarca que l’acull. Aquests actes i la vetllada literària de la Nit de Santa Llúcia reben el nom genèric de La Festa de les Lletres Catalanes. 

En el transcurs de la vetllada es lliuraran alguns dels premis més rellevants de la literatura catalana, com el Sant Jordi de novel·la, el Carles Riba de poesia, i el Mercè Rodoreda de contes i narracions, així com els premis Folch i Torres i Joaquim Ruyra de literatura per a infants i joves. També es lliuraran altres reconeixements, com el premi Òmnium Cultural de Comunicació i el premi Internacional Joan B. Cendrós.

 

Mes informació: www.omnium.cat/nit-de-santa-llucia

X