Des de l’any 1976 La Bressola treballa per una escolarització en català a la Catalunya Nord, i gràcies al teu donatiu podrà reafirmar la seva tasca
La Bressola demana a l’Ajuntament de Perpinyà que faci un pas enrere i permeti el desenvolupament del projecte de liceu en immersió en català.

La Bressola guanya el recurs davant la justícia per poder comprar el Monestir del Vernet.

30/12/2022
La Bressola demana a l’Ajuntament de Perpinyà que faci un pas enrere i permeti el desenvolupament del projecte de liceu en immersió en català

La Bressola compra el Monestir del Vernet i demana a l’Ajuntament de Perpinyà que permeti el desenvolupament del projecte de liceu en immersió en català. L’Associació La Bressola ha comprat el Monestir del Vernet, situat a l’Avinguda Mariscal Jofre 107 de Perpinyà, després que el Tribunal Administratiu de Montpeller hagi anul·lat la preempció exercida per l’Ajuntament de Perpinyà. En la sentència emesa aquest divendres, el jutge ordena que:

• La preempció exercida pel municipi de Perpinyà el 28 de setembre de 2021 queda anul·lada.

• El municipi ha de pagar a La Bressola la suma de 1.500 euros en aplicació de l’article L.761-1 del codi de justícia administratiu.

• Les conclusions presentades per la comuna de Perpinyà sobre la base de l’article L.761-1 del codi de justícia administratiu son rebutjades.

La Bressola mostra la seua satisfacció després de la sentència del Tribunal Administratiu de Montpeller i recorda que és la tercera vegada que dona la raó a l’Associació. El 14 de desembre del 2021, el tribunal va suspendre la preempció exercida per l’Ajuntament de Perpinyà després del recurs d’urgència presentat per la Bressola i rebutjava les conclusions presentades per la comuna. Posteriorment, durant l’estiu del 2022, el Consell d’Estat també va rebutjar el recurs presentat per la comuna sobre la decisió del tribunal del 14 de desembre de 2021.

Després d’aquesta resolució judicial sobre la qüestió de fons, La Bressola demana a l’Ajuntament de Perpinyà que faci un pas enrere i permeti el desenvolupament del projecte de liceu en immersió en català. L’etapa de Liceu és una necessitat vital, per a la recuperació de la llengua i cultura catalanes a Catalunya Nord, però també pel camí dels joves de 15 a 18 anys que se troben en un període de construcció social i cultural de la seua personalitat. Això permetrà oferir, per primera vegada, una escolarització en immersió lingüística als alumnes des de maternal i fins a les portes de la universitat.

X