Des de l’any 1976 La Bressola treballa per una escolarització en català a la Catalunya Nord, i gràcies al teu donatiu podrà reafirmar la seva tasca

La XII Nit d’Escola Valenciana posa les bases de l’escola que volem

25/11/2014

L’entitat cívica està treballant un document que presentarà als partits polítics per tal de potenciar una Llei educativa valenciana que recupere i millore les bases de l’escola pública, de qualitat i en valencià que volem.

L’entitat cívica està treballant un document que presentarà als partits polítics per tal de potenciar una Llei educativa valenciana que recupere i millore les bases de l’escola pública, de qualitat i en valencià que volem.

Escola Valenciana ha celebrat la XII Nit d’Escola Valenciana a Albal. El Guaix, la Coordinadora de l’Horta Sud de l’entitat, ha estat l’amfitriona d’aquesta vetllada titulada ‘La Nit de la cançó improvisada’. L’acte ha comptat amb l’actuació de referents del País Valencià, les Illes, Catalunya i Euskal Herria pel que fa a versar cançons des de la improvisació.

En La Nit s’ha desvetllat el lema de les Trobades d’Escoles en Valencià 2015, “L’escola que volem”.”Hem triat aquest lema per tres raons”, apunta el president de l’entitat, “L’escola que volem referida al model d’escola en valencià que Escola Valenciana oferirà a la societat a febrer de l’any que ve, L’escola que volem referit a estimar, l’escola que ens estimem. L’escola que volem referit a canvi, a allò que desitgem, al que aspirem, allò al que cal que estiguen atents els partits polítics de cara a les eleccions de maig de 2015.

La pròxima primavera és especial i les Trobades també ho volen ser. D’una banda, s’acompleixen els 30 anys de les primeres festes per la llengua, celebrades a la Marina Alta i a la Ribera. De l’altra, seran l’altaveu i la crida a la participació de la ciutadania que s’estima la nostra llengua i vol construir un país digne.

Premi Internacional Linguapax 2014 per a Escola Valenciana

L’expert mundial en drets lingüístics, Fernand de Varennes, ha lliurat el premi a l’entitat i ha remarcat que “la cerimònia de hui s’inscriu en un context històric molt particular. Aquest context és únic, però es repeteix a molts indrets, cada vegada que un govern no respecta la voluntat dels pares que desitgen que els seus fills siguen educats en la seua llengua, i aquesta és la llengua pròpia del territori. Com a jurista, permeteu-me afegir que la importància dels drets lingüístics es fonamenta en el paper essencial que té la llengua en la vida, en el desenvolupament i en la dignitat de l’ésser humà”.

X