Des de l’any 1976 La Bressola treballa per una escolarització en català a la Catalunya Nord, i gràcies al teu donatiu podrà reafirmar la seva tasca

L’ACL el Tempir reivindicara els drets lingüístics amb la publicació dels drets del valencianoparlant a través d’un decàleg .

08/01/2016

L’Associació Cívica per la Llengua “El Tempir” reivindica els drets lingüístics amb la publicació dels drets del valencianoparlant a través d'un decàleg.

L’Associació Cívica per la Llengua “El Tempir” té el seu àmbit d’actuació principalment a Elx, a l’extrem sud del domini lingüístic de la llengua catalana. Elx és una ciutat amb més de 230.000 habitants i, a hores d’ara, constitueix un dels tres nuclis industrials i econòmics més importants del País Valencià.

 

L’Associació va nàixer al voltant de 1994 amb l’objectiu de contribuir a la represa lingüística del valencià després d’unes condicions polítiques adverses per a la llengua durant la dictadura (1939-1975)  i un creixement demogràfic impressionant (la ciutat tenia 50.000 habitants el 1950), a causa de la industrialització i d’un allau immigratori procedent de territoris de parla castellana de l’Estat, que van capgirar l’estatus tradicional del català com a llengua vehicular des de l’edat mitjana.

Identi’CAT 2023 

El gran Festival de la catalanitat organitzat per Aire Nou de Bao des del 2002 ha tornat aquest...

La Bressola de Prada

El divendres 28 a les 19h tindrà lloc la presentació de l'exposició 'Juga-hi! Una reflexió dels...

X