Des de l’any 1976 La Bressola treballa per una escolarització en català a la Catalunya Nord, i gràcies al teu donatiu podrà reafirmar la seva tasca

L’ACL el Tempir reivindicara els drets lingüístics amb la publicació dels drets del valencianoparlant a través d’un decàleg .

08/01/2016

L’Associació Cívica per la Llengua “El Tempir” reivindica els drets lingüístics amb la publicació dels drets del valencianoparlant a través d'un decàleg.

L’Associació Cívica per la Llengua “El Tempir” té el seu àmbit d’actuació principalment a Elx, a l’extrem sud del domini lingüístic de la llengua catalana. Elx és una ciutat amb més de 230.000 habitants i, a hores d’ara, constitueix un dels tres nuclis industrials i econòmics més importants del País Valencià.

 

L’Associació va nàixer al voltant de 1994 amb l’objectiu de contribuir a la represa lingüística del valencià després d’unes condicions polítiques adverses per a la llengua durant la dictadura (1939-1975)  i un creixement demogràfic impressionant (la ciutat tenia 50.000 habitants el 1950), a causa de la industrialització i d’un allau immigratori procedent de territoris de parla castellana de l’Estat, que van capgirar l’estatus tradicional del català com a llengua vehicular des de l’edat mitjana.

X