Des de l’any 1976 La Bressola treballa per una escolarització en català a la Catalunya Nord, i gràcies al teu donatiu podrà reafirmar la seva tasca

L’ASSOCIACIÓ CATALANA DE MUNICIPIS VISITA LA BRESSOLA

11/07/2018

El president de l'ACM, David Saldoni, i el secretari general, Marc Pifarré, han viatjat aquest dimecres fins a la Catalunya Nord en una jornada de contacte amb la realitat de les escoles La Bressola i amb el Sindicat Intercomunal per a la promoció de les llengües occitana i catalana (SIOCCAT).

El president de l’ACM, David Saldoni, i el secretari general, Marc Pifarré, han viatjat aquest dimecres fins a la Catalunya Nord en una jornada de contacte amb la realitat de les escoles La Bressola i amb el Sindicat Intercomunal per a la promoció de les llengües occitana i catalana (SIOCCAT).

L’ACM ha visitat dues escoles de La Bressola. Primer a la nova escola del municipi de Pesillà de la Ribera i, més tard, al col·legi Pompeu Fabra d’El Soler. Les visites s’han fet acompanyats del president de La Bressola Joan-Sebastià Haydn, i la directora de La Bressola, Eva Bertrana, juntament amb el batlle i la batllesa de les dues poblacions del Rosselló i el president dels Amics de la Bressola, Aleix Andreu, amb qui l’ACM col·labora per potenciar la seva vessant pedagògica.

A la tarda, s’ha fet una trobada amb el SIOCCAT, que és un sindicat que dóna suport a l’acció cultural dels municipis membres a favor de les llengües catalana i occitana, des de l’ajuda a l’ensenyament fins a la retolació pública bilingüe o trilingüe. 

La trobada pretenia veure i conèixer a fons el sistema educatiu i el projecte de La Bressola per escolaritzar en català a la Catalunya Nord.

X