Des de l’any 1976 La Bressola treballa per una escolarització en català a la Catalunya Nord, i gràcies al teu donatiu podrà reafirmar la seva tasca

Llaç de germanor i solidaritat en català de nord a sud, de la Catalunya del Nord a València

09/06/2016

El teatre Micalet de la ciutat de València va acollir aquesta vesprada de dimecres una trobada molt especial d'entitats i persones vinculades a la llengua, l'escola i la música d'arreu dels territoris de parla catalana. L'associació Amics de la Bressola va programar amb la col·laboració d'Escola Valenciana, Acció Cultural del País Valencià (ACPV), Enllaçats per la llengua i la Societat coral el Micalet un concert amb les "musiquetes per la Bressola" per commemorar els 40 anys de la creació de la primera de les escoles de la Bressola a Perpinyà.

Els parlaments inicials van ser presentats per Tonetxo Pardin, president del Micalet, que va oferir la seva entitat i va donar a tothom la benvinguda. “Gran nit de germanor per la llengua” destacava Vicent Maurí que va intervenir en els parlaments inicials com a portaveu d’Enllaçats per la Llengua, l’espai que agrupa entitats d’arreu del país que treballen per la Llengua. Germanor que va destacar també Vicent Moreno, d’Escola Valenciana, “de nord a sud la llengua ens agremana #semNord #SemBressola”. Un vincle estret entre les dues entitats dedicades treballar la llengua des de l’escola. Escola Valenciana manté una estreta relació amb la Bressola i, just la setmana passada, eren a Perpinyà participant a la Bressolada.

 

 

Toni Gisbert, d’Acció Cultural del País Valencià, també va posar en valor el treball de resistència i el sentiment comú de “territoris de frontera”.

I el president dels Amics de la Bressola, Aleix Andreu. Aleix Andreu, president d’Amics de la Bressola va destacar que estava “Immensament agraïts del suport que sempre hem rebut des de València i que colíem retornar amb aquest concert. Una acollida i una nit al Teatre Micalet que mai oblidarem”

 

Sonen les músiquetes a València

 

Feliu Ventura i Xavier Sarrià van ser les veus valencianes al concert. Ambdós músics han participat als diversos projectes musicals impulsats des dels Amics de la Bressola. També va escoltar-se la veu d’Anna Roig que va destacar que cantava per primera vegada a València. El lligam de tot el concert el van fer Marc Serrats i Carles Belda amb les bases del DJ nordcatalà Raph Dumas. La banda i la selecció de cançons va tenir una sonoritat molt especial i van presentar-se algunes cançons inèdites sota el segell “musiquetes”. El trio Serrats-Belda-Dumas pensen en una proposta musical que pugui veure la llum aquest mateix any de la celebració dels 40 anys de la Bressola.

 

 

Als reconeixements a la Bressola també s’hi van afegir els membres de la penya valenciana de l’USAP que van obsequiar al president dels Amics amb un socarrat

X