Des de l’any 1976 La Bressola treballa per una escolarització en català a la Catalunya Nord, i gràcies al teu donatiu podrà reafirmar la seva tasca

Llaç de germanor i solidaritat en català de nord a sud, de la Catalunya del Nord a València

09/06/2016

El teatre Micalet de la ciutat de València va acollir aquesta vesprada de dimecres una trobada molt especial d'entitats i persones vinculades a la llengua, l'escola i la música d'arreu dels territoris de parla catalana. L'associació Amics de la Bressola va programar amb la col·laboració d'Escola Valenciana, Acció Cultural del País Valencià (ACPV), Enllaçats per la llengua i la Societat coral el Micalet un concert amb les "musiquetes per la Bressola" per commemorar els 40 anys de la creació de la primera de les escoles de la Bressola a Perpinyà.

Els parlaments inicials van ser presentats per Tonetxo Pardin, president del Micalet, que va oferir la seva entitat i va donar a tothom la benvinguda. “Gran nit de germanor per la llengua” destacava Vicent Maurí que va intervenir en els parlaments inicials com a portaveu d’Enllaçats per la Llengua, l’espai que agrupa entitats d’arreu del país que treballen per la Llengua. Germanor que va destacar també Vicent Moreno, d’Escola Valenciana, “de nord a sud la llengua ens agremana #semNord #SemBressola”. Un vincle estret entre les dues entitats dedicades treballar la llengua des de l’escola. Escola Valenciana manté una estreta relació amb la Bressola i, just la setmana passada, eren a Perpinyà participant a la Bressolada.

 

 

Toni Gisbert, d’Acció Cultural del País Valencià, també va posar en valor el treball de resistència i el sentiment comú de “territoris de frontera”.

I el president dels Amics de la Bressola, Aleix Andreu. Aleix Andreu, president d’Amics de la Bressola va destacar que estava “Immensament agraïts del suport que sempre hem rebut des de València i que colíem retornar amb aquest concert. Una acollida i una nit al Teatre Micalet que mai oblidarem”

 

Sonen les músiquetes a València

 

Feliu Ventura i Xavier Sarrià van ser les veus valencianes al concert. Ambdós músics han participat als diversos projectes musicals impulsats des dels Amics de la Bressola. També va escoltar-se la veu d’Anna Roig que va destacar que cantava per primera vegada a València. El lligam de tot el concert el van fer Marc Serrats i Carles Belda amb les bases del DJ nordcatalà Raph Dumas. La banda i la selecció de cançons va tenir una sonoritat molt especial i van presentar-se algunes cançons inèdites sota el segell “musiquetes”. El trio Serrats-Belda-Dumas pensen en una proposta musical que pugui veure la llum aquest mateix any de la celebració dels 40 anys de la Bressola.

 

 

Als reconeixements a la Bressola també s’hi van afegir els membres de la penya valenciana de l’USAP que van obsequiar al president dels Amics amb un socarrat

Identi’CAT 2023 

El gran Festival de la catalanitat organitzat per Aire Nou de Bao des del 2002 ha tornat aquest...

La Bressola de Prada

El divendres 28 a les 19h tindrà lloc la presentació de l'exposició 'Juga-hi! Una reflexió dels...

X