Des de l’any 1976 La Bressola treballa per una escolarització en català a la Catalunya Nord, i gràcies al teu donatiu podrà reafirmar la seva tasca

Perpinyà atura el projecte de col·legi-liceu de La Bressola

14/10/2021
La Bressola denuncia el bloqueig del projecte co·legi-liceu per part de l'Ajuntament de Perpinyà.

La Bressola des de fa anys treballa per l’obertura del segon col·legi i el primer liceu, que ha de permetre oferir un ensenyament en català des de maternal fins a les portes de la universitat. Després de valorar diverses opcions de locals per crear aquest projecte, des d’inicis d’aquest any ens vam centrar en l’adquisició del Monestir de Santa Clara al barri del Vernet.

El 6 d’agost va signar l’acord de compra-venda davant la constatació que el municipi no tenia cap projecte ni interès per aquest espai, i es van iniciar els dos mesos del període de preempció que tenia l’ajuntament i que havia de ser un pur tràmit.

Però el passat 30 de setembre, l’Ajuntament va comunicar que feia ús d’aquest dret sense cap altra explicació ni projecte alternatiu. I avui, La Bressola ha convocat una roda de premsa per a informar que iniciarà totes les vies legals per obtenir respostes precises i mantenir viu el projecte d’adquisició del monestir, fonamental per al desenvolupament de l’ensenyament immersiu català a la Catalunya Nord.

X