Des de l’any 1976 La Bressola treballa per una escolarització en català a la Catalunya Nord, i gràcies al teu donatiu podrà reafirmar la seva tasca

Setmana de la Ciència al Soler

11/10/2017

Divendres 13 d’octubre, en el marc de la Setmana de la Ciència, el Dr. David Serrat i Congost, farà una intervenció a l'escola de la Bressola del Soler pel matí i una a la tarda al Col·legi Pompeu Fabra.

Divendres 13 d’octubre, en el marc de la Setmana de la Ciència, el Dr. David Serrat i Congost, farà una intervenció a l’escola de la Bressola del Soler pel matí i una a la tarda al Col·legi Pompeu Fabra.

El Dr. David Serrat és doctor en geologia per la Universitat de Barcelona, on ocupa el càrrec de catedràtic de Geodinàmica Externa. Ha impartit docència de postgrau a la Universitat de São Paulo (Brasil), la Universitat Catòlica del Nord (Xile) i al Centre Austral d’Investigacions Científiques (Argentina). Ha estat cap del Departament de Geologia Dinàmica, Geofísica i Paleontologia de la Universitat de Barcelona, secretari i degà de la Facultat de Geologia i vicerector de recerca de la mateixa Universitat. Del 2002 al 2006 fou rector de la Universitat de Vic. Ha estat el primer director de l’Agència per a la Qualitat del Sistema Universitari de Catalunya. Treballa en geomorfologia i geoarqueologia als Pirineus, a la Terra del Foc i la Patagònia, a l’Antàrtida i en les excavacions de les coves del Toll i Teixoneres (Moià) i de l’Esquerda (Roda de Ter). Ha estat secretari i president de la Institució Catalana d’Història Natural de l’IEC, president del Grupo Espanyol de Trabajo del Cuaternario (actual AEQUA) i membre de ple dret de les comissions internacionals d’estratigrafia d’Europa i de gènesis i litologia dels dipòsits quaternaris, de la Unió Internacional per a la Recerca del Quaternari (INQUA). Va ser director general de recerca de la Generalitat de Catalunya (1997-2002), va participar en els informes geològics del túnel del Cadí i de l’autopista de l’Ebre (Tudela-Saragossa) i en el d’impacte ambiental del traçat del tren d’alta velocitat (Lleida-Barcelona). Ha col·laborat en treballs de síntesi i de divulgació com Història natural dels Països Catalans i Els sistemes naturals del Principat d’Andorra. Actualment, és membre del Consell Assessor del Parlament per a la Ciència i la Tecnologia (CAPCIT), del Consell de Protecció de la Natura (CPN), dels consells editorials de les revistes Contributions to Science i Cuaternario y Geomorfología i del consell assessor de la revista Ausa. És secretari científic de l’IEC des del 2014. Ha rebut la Medalla Narcís Monturiol al mèrit científic i tecnològic de la Generalitat de Catalunya (2015) i la distinció de membre de mèrit del Patronat d’Estudis Osonencs (2016).

Benvingut a la Bressola!

X