Des de l’any 1976 La Bressola treballa per una escolarització en català a la Catalunya Nord, i gràcies al teu donatiu podrà reafirmar la seva tasca

Trobada Amics de la Bressola-Òmnium Cultural de l’Alguer

16/07/2018
El passat dilluns dia 2 de juliol el president dels Amics de la Bressola, l’Aleix Andreu, va visitar la seu d’Òmnium Cultural de l’Alguer, on el van rebre el president de l'entitat; l’Esteve Campus, la vicepresidenta, la Carla Valentino, i els membres de la junta directiva d'Òmnium Cultural de l'Alguer Andrea Marras, Michele Canu i Maria Rosa Martinelli.

El passat dilluns dia 2 de juliol el president dels Amics de la Bressola, l’Aleix Andreu, va visitar la seu d’Òmnium Cultural de l’Alguer, on el van rebre el president de l’entitat; l’Esteve Campus, la vicepresidenta, la Carla Valentino, i els membres de la junta directiva d’Òmnium Cultural de l’Alguer Andrea Marras, Michele Canu i Maria Rosa Martinelli.

 

A la trobada es va repassar la situació del català a l’Alguer i a la Catalunya Nord. Durant la reunió es va posar de manifest que malgrat de delicada situació del català a ambdós territoris, hi ha molts projectes de potenciació de la llengua, especialment a l’escola, que no es poden portar a terme per falta de recursos econòmics. Cal, per tant, la implicació decidida de les administracions de les quals depenen, tant a l’Alguer com a la Catalunya Nord, i del suport de la resta d’administracions dels territoris de parla catalana , per poder implementar tots aquests projectes de recuperació de la llengua.

 

L’Esteve Campus també va manifestar gran interès per la nova llei de reglamentació de la llengua sarda i del català de l’Alguer, on Òmnium Cultural ha participat activament fent propostes útils per la salvaguarda de l’alguerès, col·laborant amb el Conseller regional de l’Alguer Marco Tedde. Campus subratlla com a prioritat l’ensenyament de l’alguerès en les escoles del territori del municipi de l’Alguer.

 

L’Aleix Andreu va explicar que en el marc de la xarxa d’entitats d’Enllaçats per la Llengua hi ha la proposta de fer unes jornades sobre la situació del català arreu dels Països Catalans, que es volen portar a terme a Alacant després de l’estiu ( amb data per concretar ) i seria bo que hi pogués assistir algun representant alguerès.

 

A més, l’Aleix Andreu va posar en valor la utilitat de la plataforma d’Enllaçats per la Llengua com a punt de trobada de tots els col·lectius d’arreu dels Països Catalans que treballen en defensa de la llengua, per compartir projectes i experiències, i sobretot per fer pinya en les reivindicacions de cadascú dels territoris.

 

l’Alguer, juliol de 2018

Enllaçats per la Llengua

X