Des de l’any 1976 La Bressola treballa per una escolarització en català a la Catalunya Nord, i gràcies al teu donatiu podrà reafirmar la seva tasca

Escola Valenciana guardona Com sona l’ESO, Maria Conca i el Misteri d’Elx

25/02/2020

Els amics i les amigues d'Escola Valenciana han celebrat al Centre de Congressos d’Elx la XVII Nit d’Escola Valenciana, una gala que s’ha centrat en la defensa de la llengua pròpia a les comarques del sud, testimoni directe de l’intent de la dreta de crear un conflicte lingüístic. Enguany, ha estat guardonat el projecte Com sona l’ESO, l’escriptora i professora de la Universitat de València i bona amiga de La Bressola Maria Conca i el Misteri d’Elx.

Els amics i les amigues d’Escola Valenciana han celebrat al Centre de Congressos d’Elx la XVII Nit d’Escola Valenciana, una gala que s’ha centrat en la defensa de la llengua pròpia a les comarques del sud, testimoni directe de l’intent de la dreta de crear un conflicte lingüístic. Enguany, ha estat guardonat el projecte Com sona l’ESO, l’escriptora i professora de la Universitat de València i bona amiga de La Bressola Maria Conca i el Misteri d’Elx.

En paraules del president d’Escola Valenciana Natxo Badenes, aquests guardons ‘ens donen l’oportunitat de reconèixer la tasca que dia rere dia fan persones i entitats per afavorir la salut de la nostra llengua’.

Escola Valenciana ha recordat els forts lligams de l’entitat amb Elx, que va acollir al començament dels vuitanta la Festa de la Primavera, el precedent més antic de les actuals Trobades d’Escoles en Valencià.

Enguany les festes tindran com a eslògan ‘Arrels de vida, llavors de futur’, un lema que remet al Camp d’Elx. Amb les Trobades 2020, Escola Valenciana retrà homenatge a la mestra i política Empar Navarro i Giner, per a mantenir viva la memòria d’aquelles persones que han contribuït a la recuperació de la llengua i la dignificació de la nostra cultura.

X