Des de l’any 1976 La Bressola treballa per una escolarització en català a la Catalunya Nord, i gràcies al teu donatiu podrà reafirmar la seva tasca

STEPV-IV i ExLL potenciaran el treball en xarxa per la defensa de la llengua

26/11/2014
El sindicat d'ensenyament STEPV-IV i la plataforma Enllaçats per la Llengua (ExLL) acordaren d'aprofundir la col·laboració en la normalització del valencià a tots els àmbits.

El sindicat d’ensenyament STEPV-IV i la plataforma Enllaçats per la Llengua (ExLL) acordaren d’aprofundir la col·laboració en la normalització del valencià a tots els àmbits.

Ambdós col·lectius coincidiren en potenciar el treball en xarxa, l’intercanvi d’experiències i la defensa i valorització de la llengua conjuntament de tota la comunitat catalanoparlant.

Representants d’STEPV-IV i Enllaçats per la Llengua es reuniren el passat cap de setmana per analitzar la situació global de la llengua, especialment a l’ensenyament, novament amenaçada per l’ordre de plurilingüisme que imposa Conselleria d’educació sense el consens de la comunitat educativa, i que torna a marginar la llengua pròpia del País Valencià.

Davant aquesta situació, a la que cal sumar el dèficit de places a les línies en valencià i de mitjans propis, la plataforma d’entitats donà suport a les accions i iniciatives impulsades pel sindicat per revertir aquestes polítiques i que promocionen l’ús social i la normalització de la llengua catalana.

Durant la reunió es valorà positivament els gairebé dos anys de feina conjunta de la xarxa d’entitats d’Enllaçats per la Llengua, de la qual STEPV-IV en forma part, que reuneix col·lectius de tots els territoris catalanoparlants en defensa de la llengua comuna i que es reunirà el pròxim 13 de desembre a Castelló de la Plana.

X